Copyright ©2020 Nienke Koedijk Beeld

Pandemisch Familieverhaal, dag 1

De nieuwe situatie

Vandaag was het zover: in navolging van de rest van de wereld gingen ook in Nederland de scholen dicht en ineens was mijn zoontje van 4,5 jaar oud elke dag, de hele dag, thuis. Hoe moeten we dit gaan doen? Mijn vriend en ik zijn beiden zelfstandig ondernemers en onze werkdagen worden niet ineens korter door de continue aanwezigheid van onze zoon. Hoe gezellig het ook is, ik merk dat ik overspoeld word door een mengeling aan emoties: onzekerheid, gelatenheid, geborgenheid en angst wisselen elkaar af. Deze cocktail aan emoties werkt verlammend en daarom heb ik besloten om met de nieuwe situatie te dealen op de beste manier dat ik kan: door te fotograferen. Het Pandemisch Familieverhaal is vandaag geboren en vanaf deze dag zal ik elke dag een fotoreeks maken waarin ik ons gezinsleven in deze tijden van isolatie vastleg. Totdat de scholen weer open gaan.

Leave a comment