Copyright ©2020 Nienke Koedijk Beeld

Pandemisch Familieverhaal – dag 8

Vals alarm

Wat een achtbaan! Nadat onze zoon ons de stuipen op het lijf had gejaagd gisteravond, voelde hij zich vanochtend een stuk beter. We hebben hem vandaag dan ook gruwelijk verwend: hij heeft voor het eerst in zijn leven de hele dag TV mogen kijken. De TV-therapie deed hem erg goed, want vanavond is hij naar bed gegaan zonder koorts en nadat hij de halve koelkast had leeggegeten. We zijn zo opgelucht!

Omdat mijn kleine man vandaag de hele dag gestrekt op de bank lag heb ik mijn dagelijkse wandeling alleen gedaan. Wat ik op zich helemaal niet zo erg vond omdat ik deze wandelingen altijd al alleen deed voor de scholen dicht gingen. Deze ommetjes door de buurt zijn voor mij van wezenlijk belang om mijn hoofd helder te houden en relaxt te blijven als ik hard aan het werk ben. Het gevoel over deze wandelingen is echter wezenlijk verandert. Voor het virus vond ik het ook fijn om te doen, maar ze waren vooral functioneel. Nu voelen ze echt als een geschenk. Buiten zijn an sich is nu een puur geschenk. Mijn grootste angst tijdens deze crisis is dan ook dat we deze vrijheid binnenkort gaan verliezen..

Maar voor nu: dag voor dag! De creativiteit stroomt door mijn aderen dus niet alles is slecht in deze periode!

Leave a comment