Laatste Momenten Fotografie

INTERNATIONAAL BEKEND

Door mijn unieke fotografische stijl word ik over de hele wereld geboekt voor fotoshoots, geen afstand is mij te ver om herinneringen voor families te creëren

10 JAAR ERVARING

Sinds 4 jaar fotografeer ik voornamelijk gezinnen, maar ik ben al meer dan 10 jaar actief als professioneel fotograaf en fotografie is al 20 jaar mijn passie

GEPUBLICEERD FOTOGRAAF

Mijn fotoproject Verborgen Vrienden is als fotoboek gepubliceerd door Uitgeverij Komma en is over de hele wereld verkocht

LAATSTE MOMENTEN FOTOGRAFIE

Een dierbare laatste herinnering

Elk leven is eindig, maar liefde blijft en herinneringen aan die liefde ook. Als familie- en afscheidsfotograaf kan ik jou en je dierbaren steunen bij het proces van afscheid met prachtige foto’s van de liefde en steun in de laatste fase van iemands leven en bij de uitvaart van je geliefde.

Laatste Momenten Fotografie

Tijdens deze fotosessie kom je nog een keer samen met degene waarvan je binnenkort afscheid moet nemen en geniet je intens van elkaar. Een fotosessie waarin vaak samen gelachen wordt, maar waarin ook ruimte is voor alle andere emoties. Een Laatste Moment fotosessie kan heel steunend zijn om een afscheid goed te kunnen verwerken, omdat jullie liefde voor elkaar en connectie met elkaar op een prachtige en pure manier worden vastgelegd. De foto’s en jullie familieverhaal zullen troost en steun bieden als jouw dierbare er niet meer is. Het hangt volledig van jou en je dierbaren af hoe we deze sessie invullen. We kunnen thuis een mooie herinnering creëren, of op een plek die favoriet voor jullie is. Zolang jullie maar ontspannen kunnen genieten van jullie samenzijn.

Afscheidsfotografie

Nadat jouw dierbare is overleden kom je vaak in een snelstroom terecht waarin je een zo mooi mogelijk afscheid wil organiseren die bij je geliefde past. Tijdens de uitvaart zelf hou je in de gaten of alles goed loopt naast dat je jezelf de ruimte geeft om afscheid te nemen. Het is een emotioneel zware dag die vaak in een soort roes verloopt. Afscheidsfotografie kan voor jou die belangrijke dag vastleggen op een emotionele en liefdevolle manier, zodat jij na het afscheid kan terugkijken op de prachtige ceremonie waarin jouw dierbare geëerd werd. Als afscheidsfotograaf fotografeer ik uiteraard de gehele ceremonie, maar concentreer ik me ook op de kleine, maar ontzettend belangrijke gebaren van liefde en connectie. Zodat jij een herinnering in handen krijgt waar je steun uit kan halen en waarin de liefde voor de overledene overduidelijk naar voren komt.

Door de gevoeligheid van Laatste Moment fotosessies kan ik niet veel foto's laten zien op deze webpagina. Wil je mijn werk beter leren kennen? Kijk dan op de familiefotografie pagina op deze website.

Over mij

Laten we beginnen met het feit dat ik moeder ben van de meest eigenwijze 7-jarige die op deze planeet leeft. Maar alsnog ben ik gek op hem en is hij mijn muze. Ik ben co-ouder en heb een fijn leven samen met mijn zoon in mijn stadsappartement in het centrum van Haarlem. Door mijn zoon ben ik mijn fotografiebedrijf begonnen: twee jaar nadat ik hem in documentaire stijl begon te fotograferen en zijn foto's op Instagram plaatste, werd ik fulltime internationaal (familie)fotograaf en mentor in hetzelfde vakgebied. Mijn vader is degene die me op jonge leeftijd kennis liet maken met fotografie, toen we nog zelf film ontwikkelden. Ik zag fotografie altijd als een hobby en toen ik afstudeerde aan de Kunstacademie was ik 6 jaar illustrator en beeldhouwer voordat ik weer verliefd werd op fotografie. Gelukkig maar, want het blijkt de grootste passie in mijn leven te zijn. En met diezelfde passie creëer ik nu ook de mooiste herinneringen voor andere families, van alle fasen in het leven en alle soorten levensgebeurtenissen.

Echte emoties, echte verhalen

Documentaire fotografie legt de nadruk op het vertellen van een verhaal in een foto of in een reeks beelden. Dat houdt in dat ik het leven vastleg zonder daar invloed op uit te oefenen. Op deze manier worden menselijke verhalen op hun puurst en emotioneelst verteld. Het voordeel van een documentaire fotosessie is dat er niets van je verwacht wordt. Je hoeft niet te poseren, je kan je volledig focussen op het spenderen van de dag met je geliefden. Laat het aan mij over om jullie samenzijn vast te leggen op een ontspannen, memorabele en mooie manier. Mocht het gewenst zijn, dan kunnen we uiteraard de tijd nemen om een aantal portretten te maken.

Laatste Momenten fotosessie van Mary

Tastbare herinnering

Na de sessie krijg je een prachtig professioneel fotoboek, met daarin jullie familieverhaal of het verhaal van het afscheid van je dierbare. Deze fotoboeken zijn tastbare herinneringen waar familieleden en vrienden erg veel steun uit halen. Naast het album kun je fotoprints en andere fotoproducten bestellen, mocht je daarin geïnteresseerd zijn, neem dan contact met mij op.

Waarmee kan ik je van dienst zijn?

Kies hier het pakket wat het beste bij jouw situatie past

Zit jouw optie er niet bij? Heb je iets anders in gedachten? Overleg is uiteraard altijd mogelijk. Klik op de knop 'Vraag jouw fotosessie aan' van één van de pakketten hieronder en geef dit in het formulier aan. Dan neem ik contact met je op.

Laatste Momenten

vanaf €47500
Per sessie
 • Vanaf 2 uur fotografie
 • Vanaf 25 foto's afgedrukt in een professioneel album van 20 x 20 cm (25 pagina's) met een luxe slipcase t.w.v. € 175,-
 • Alle foto's digitaal op social media formaat (en opties om hoge resolutie foto's bij te bestellen)
 • Slideshow (jullie verhaal op muziek)
 • Alle foto’s professioneel nabewerkt
 • Meerdere opties om professionele prints, grotere en luxere albums en hoge resolutie digitalen aan te schaffen
 • Persoonlijk of telefonisch voorgesprek
 • Op elke door jullie gewenste locatie, meerdere locaties mogelijk
 • Exclusief reiskosten (van Haarlem naar locatie binnen Nederland)

Afscheidsfotografie

vanaf €75000
Per sessie
 • Vanaf 3 uur fotografie
 • Vanaf 40 foto's afgedrukt in een professioneel album van 20 x 20 cm (40 pagina's) met een luxe slipcase t.w.v. € 250,-
 • Alle foto's digitaal op social media formaat (en opties om hoge resolutie foto's bij te bestellen)
 • Slideshow (jullie verhaal op muziek)
 • Alle foto’s professioneel nabewerkt
 • Meerdere opties om professionele prints, grotere en luxere albums en hoge resolutie digitalen aan te schaffen
 • Persoonlijk of telefonisch voorgesprek
 • Voorgesprek met de uitvaartondernemer
 • Op elke door jullie gewenste locatie
 • Exclusief reiskosten (van Haarlem naar locatie binnen Nederland)

Samenwerking met Heemvaert Uitvaarten

Voor Laatste Momenten fotografie werk ik nauw samen met Marsha Brink van Heemvaert Uitvaarten. Wij besloten samen te gaan werken nadat ik een Laatste Moment fotosessie op het strand had gefotografeerd met haar moeder die terminaal ziek was. Deze blijvende herinnering is zeer belangrijk gebleken voor haar en haar familie. Marsha is vanuit eigen ervaring en haar drive om de wereld een beetje mooier te maken gestart met Heemvaert Uitvaarten. Ben je nog op zoek naar een betrokken en deskundige uitvaartondernemer? Dan kun je hier meer informatie vinden.

FAQ

Deze sessies krijgen voorrang in mijn agenda en in nauw contact met alle betrokkenen bespreken we wat er mogelijk is. Je kan me bereiken via de buttons op deze pagina, maar je kan me ook bellen op 06-14119298 of mailen op info@nienkekoedijk.com. Ik antwoord altijd binnen 24 uur en vaak sneller.

Tijdens een Laatste Moment fotosessie kijken we naar wat jouw dierbare nog aankan. En wat zijn of haar wensen zijn. We kunnen op een favoriete locatie afspreken (denk aan het strand, een vakantiehuis o.i.d.) of gewoon rustig thuis. Dat laat ik aan jullie. Nadat we een datum hebben bepaald, zal ik me voor de fotosessie aan iedereen voorstellen (via Zoom of een video) zodat iedereen op zijn gemak is tijdens de dag van de fotosessie zelf. En ik zorg er op de dag zelf voor dat de fotosessie kalm verloopt zonder enige druk op jou en je dierbaren. De fotosessie wordt op documentaire wijze gefotografeerd, want inhoudt dat er niet geregisseerd wordt en dat het afscheid wordt vastgelegd op een natuurlijke en liefdevolle manier.

Je hebt veel aan je hoofd op het moment dat je de uitvaart voor je dierbare moet organiseren. Daarom zal ik proberen onze contactmomenten tot een minimum te beperken. Voorafgaand aan de afscheidsfotosessie neem ik contact op met jou en de uitvaartondernemer om de dag door te spreken. Op die manier weet ik precies waar ik op welk moment moet zijn en wat jouw wensen en die van je dierbaren zijn. Op de dag zelf zal ik zo min mogelijk merkbaar aanwezig zijn zodat jij je op het afscheid kan concentreren. De fotosessie wordt op documentaire wijze gefotografeerd, want inhoudt dat er niet geregisseerd wordt en dat het afscheid wordt vastgelegd op een natuurlijke en liefdevolle manier. Na de uitvaart neem ik pas contact met je op wanneer de foto’s af zijn. Zodat jij zoveel mogelijk rust krijgt in de zware periode na het afscheid van je dierbare. 

Tijdens de Laatste Momenten fotosessies zal ik tijdelijk een onderdeel van jullie familie worden, maar afstand houden wanneer de situatie daar om vraagt. Door mijn jarenlange ervaring weet ik precies hoe ik mij moet opstellen tijdens een emotionele fotoshoot. Vaak krijg ik achteraf te horen dat men op een gegeven moment niet eens doorhad dat er een fotograaf aanwezig was.

Tijdens een Afscheidsfotosessie van jouw dierbare zal ik me zo bescheiden en stil mogelijk opstellen. Voordat het afscheid plaatsvindt zullen we bespreken wat jij wel en niet wenst qua foto’s van het afscheid. Dan weet ik precies waar ik me op de locatie(s) kan opstellen zodat mij aanwezigheid zo onopgemerkt mogelijk blijft. Uiteraard is het onmogelijk om helemaal niet opgemerkt te worden, maar uit ervaring weet ik dat mijn aanwezigheid nooit als storend wordt ervaren.

Tijdens de Laatste Moment fotosessies gebruik ik vrijwel nooit een flits, omdat ik met mijn aanwezigheid niet het samenzijn en de sfeer wil verstoren. Mocht je bijvoorbeeld behoefte hebben aan een mooi portret en ik ben van mening dat ik daarvoor moet flitsen, dan zal ik dat altijd eerst vragen. Als het antwoord ‘nee’ is dan zoek ik een andere oplossing. Jouw wensen gaan altijd voor.

Tijdens een Afscheidsfotosessie gebruik ik nooit een flits omdat deze te storend is voor de sfeer van het afscheid. Ik heb een zeer lichtgevoelige professionele camera die in zeer slecht belichte omstandigheden nog steeds prachtige beelden kan maken, dus ik kan je garanderen dat je mooie foto’s zal krijgen in elke situatie.

Het nabewerken van een fotossessie kost tijd, maar ik zal jouw sessie voorrang geven boven andere fotosessies. Bij zowel de Laatste Moment en Afscheid fotosessies kun je de slideshow binnen ongeveer een maand verwachten. Zodra alle foto’s door jou zij goedgekeurd zal ik het album gaan bestellen. Dit album wordt in een professioneel fotolaboratorium buiten Nederland geprint en zal binnen twee weken bij mij thuis geleverd worden. Zodra ik het album heb ontvangen en gecontroleerd, zal ik het binnen een week naar je opsturen.

Mocht je de foto’s sneller willen ontvangen, dan kan dat na overleg ingepland en geregeld worden.

Leg jouw herinneringen aan liefde vast