Laatste Momenten Fotografie

LAATSTE MOMENTEN FOTOGRAFIE

Een dierbare laatste herinnering

Elk leven is eindig, maar liefde blijft en herinneringen aan die liefde ook. Als familie- en afscheidsfotograaf ondersteun ik jou en je dierbaren bij het proces van afscheid met prachtige foto’s van de liefde en steun in de laatste fase van iemands leven.

Afscheidsfotografie

Nadat jouw dierbare is overleden kom je vaak in een snelstroom terecht waarin je een zo mooi mogelijk afscheid wil organiseren die bij je geliefde past. En tijdens de uitvaart zelf geef je jezelf de ruimte om afscheid te nemen. Het is een emotioneel zware dag die vaak in een roes verloopt. Afscheidsfotografie kan voor jou die belangrijke dag vastleggen op een emotionele en liefdevolle manier, zodat jij na het afscheid kan terugkijken op de prachtige ceremonie waarin jouw dierbare geëerd werd.

Als afscheidsfotograaf fotografeer ik de gehele ceremonie en de rituelen er omheen, waarbij ik me concentreer op alle gebaren van liefde en connectie. Zodat jij een herinnering in handen krijgt waar je steun uit kan halen en waarin de liefde voor de overledene overduidelijk naar voren komt.

Laatste Momenten Fotografie

Tijdens deze fotosessie plan je een mooi moment samen met degene waarvan je binnenkort afscheid moet nemen en geniet je intens van elkaar. Een fotosessie waarin vaak samen gelachen wordt, maar waarin ook ruimte is voor alle andere emoties. Een Laatste Moment fotosessie kan heel steunend zijn om een afscheid goed te kunnen verwerken, omdat jullie liefde voor elkaar en connectie met elkaar op een prachtige en pure manier worden vastgelegd. De foto’s en jullie familieverhaal zullen troost en steun bieden als jouw dierbare er niet meer is. Het hangt volledig van jou en je dierbaren af hoe we deze sessie invullen. We kunnen thuis een mooie herinnering creëren, of op een plek die favoriet voor jullie is. Zolang jullie maar ontspannen kunnen genieten van jullie samenzijn.

Over mij

Laten we beginnen met het feit dat ik moeder ben van de meest eigenwijze 8-jarige op deze planeet. Maar alsnog ben ik gek op hem en is hij mijn muze. Ik ben co-ouder en heb een fijn leven samen met mijn zoon in Haarlem. Mijn vader is degene die me op jonge leeftijd kennis liet maken met fotografie, toen we nog zelf film ontwikkelden. Ik zag fotografie altijd als een hobby en toen ik afstudeerde aan de Kunstacademie was ik 6 jaar illustrator en beeldhouwer voordat ik weer verliefd werd op fotografie. Gelukkig maar, want het blijkt de grootste passie in mijn leven te zijn. En met diezelfde passie creëer ik nu de mooiste herinneringen voor andere families, in alle fasen in van het leven en van alle soorten levensgebeurtenissen.

INTERNATIONAAL BEKEND

Door mijn unieke fotografische stijl word ik over de hele wereld geboekt voor fotoshoots, geen afstand is mij te ver om herinneringen voor families te creëren

10 JAAR ERVARING

Sinds 4 jaar fotografeer ik voornamelijk families, maar ik ben al meer dan 10 jaar actief als professioneel fotograaf en fotografie is al 20 jaar mijn passie

GEPUBLICEERD FOTOGRAAF

Mijn fotoproject Verborgen Vrienden is als fotoboek gepubliceerd door Uitgeverij Komma en is over de hele wereld verkocht

Echte emoties, echte verhalen

Documentaire fotografie legt de nadruk op het vertellen van een verhaal in een foto of in een reeks beelden. Dat houdt in dat ik het leven vastleg zonder daar invloed op uit te oefenen. Op deze manier worden menselijke verhalen op hun puurst en emotioneelst verteld. Het voordeel van een documentaire fotosessie is dat er niets van je verwacht wordt. Je hoeft niet te poseren, je kan je volledig focussen op het spenderen van de dag met je geliefden. Laat het aan mij over om jullie samenzijn vast te leggen op een ontspannen, memorabele en mooie manier. Mocht het gewenst zijn, dan kunnen we uiteraard de tijd nemen om een aantal portretten te maken.

Laatste Momenten fotosessie van Mary

Tastbare herinnering

Foto's worden pas echt herinneringen wanneer je ze afdrukt en uit ervaring weet ik dat familieleden en vrienden erg veel steun halen uit de fotoboeken die ik voor hen gemaakt heb na een afscheid. Daarom ontvang je naast de digitale foto's een Artbook fotoalbum. Je kan dit album uitbreiden of een prachtig professioneel fotoboek bestellen. Zodat jullie familieverhaal of het verhaal van het afscheid van je dierbare een tastbare herinnering wordt. Naast het album kun je fotoprints en andere fotoproducten bestellen. Mocht je daarin geïnteresseerd zijn, neem dan contact met mij op.

Hoe kan ik je van dienst zijn?

Elk afscheid is anders en ook de wensen voor een mooie herinnering kunnen per situatie verschillen. Neem daarom contact met mij op zodat wij jouw wensen kunnen doornemen en ik een persoonlijke offerte voor je kan aanmaken. Klik op de knop 'Vraag jouw fotosessie aan' van één van de pakketten hieronder of bel 06-14119298. Dan neem ik z.s.m. contact met je op.

Afscheidsfotografie

vanaf €445
 • Fotoverhaal van de afscheidsceremonie / uitvaartdienst , met mogelijkheid tot uitbreiding (bijvoorbeeld fotografie thuis, rouwvervoer, afscheid bij het graf / crematorium, vanaf 2 uur fotografie)
 • Alle foto's van het fotoverhaal digitaal en op hoge resolutie
 • Slideshow (jouw fotoverhaal op muziek)
 • Art Book fotoalbum met 28 pagina's, 20 x 20 cm
 • Alle foto’s professioneel nabewerkt
 • Meerdere opties om professionele fotoalbums en prints aan te schaffen, neem hiervoor contact met mij op.
 • Voorgesprek met de uitvaartondernemer
 • Desgewenst een persoonlijk of telefonisch voorgesprek
 • Op elke door jou gewenste locatie
 • Exclusief reiskosten (van Haarlem naar locatie binnen Nederland, deze kosten zullen maximaal €50 bedragen)

Laatste Momenten

vanaf €375
 • Fotoverhaal van jullie samenzijn (vanaf 1,5 uur fotografie)
 • Alle foto's van het fotoverhaal digitaal en op hoge resolutie
 • Slideshow (jullie fotoverhaal op muziek)
 • Art Book fotoalbum met 28 pagina's, 20 x 20 cm
 • Alle foto’s professioneel nabewerkt
 • Meerdere opties om professionele fotoalbums en prints aan te schaffen, neem hiervoor contact met mij op
 • Persoonlijk of telefonisch voorgesprek
 • Op elke door jullie gewenste locatie, meerdere locaties mogelijk
 • Exclusief reiskosten (van Haarlem naar locatie binnen Nederland, deze kosten zullen maximaal €50 bedragen)

Samenwerking met Heemvaert Uitvaarten

Voor Laatste Momenten fotografie werk ik o.a. nauw samen met Marsha Brink van Heemvaert Uitvaarten. Wij besloten samen te gaan werken nadat ik een Laatste Moment fotosessie op het strand had gefotografeerd met haar moeder die terminaal ziek was. Deze blijvende herinnering is zeer belangrijk gebleken voor haar en haar familie. Marsha is gestart met Heemvaert Uitvaarten vanuit eigen haar eigen ervaring met verlies en haar drive om de wereld een beetje mooier te maken. Ben je nog op zoek naar een betrokken en deskundige uitvaartondernemer? Dan kun je hier meer informatie vinden.

FAQ

Deze sessies krijgen voorrang in mijn agenda en in nauw contact met alle betrokkenen bespreken we wat er mogelijk is. Je kan me bereiken via de buttons op deze pagina, maar je kan me ook bellen op 06-14119298 of mailen op info@nienkekoedijk.com. Ik antwoord altijd binnen 24 uur en vaak sneller.

Je hebt veel aan je hoofd op het moment dat je de uitvaart voor je dierbare moet organiseren. Daarom zal ik proberen onze contactmomenten tot een minimum te beperken. Voorafgaand aan de afscheidsfotosessie neem ik contact op met de uitvaartondernemer om de dag en de ceremonie door te spreken. Op die manier weet ik wat jouw wensen en die van je dierbaren zijn. Op de dag zelf zal ik zo min mogelijk merkbaar aanwezig zijn zodat jij je op het afscheid kan concentreren. De fotosessie wordt op documentaire wijze gefotografeerd, want inhoudt dat er niet geregisseerd wordt en dat het afscheid wordt vastgelegd op een natuurlijke en liefdevolle manier. Na de uitvaart neem ik pas contact met je op wanneer de foto’s af zijn. Zodat jij zoveel mogelijk rust krijgt in de zware periode na het afscheid van je dierbare. 

Tijdens een Laatste Moment fotosessie kijken we naar de wensen van jouw dierbare en wat hij of zij nog aankan. En wat zijn of haar wensen zijn. We kunnen op een favoriete locatie afspreken (denk aan het strand, een vakantiehuis o.i.d.) of gewoon rustig thuis. Dat laat ik aan jullie. Nadat we een datum hebben bepaald, zal ik me voor de fotosessie aan iedereen voorstellen (via Zoom of een video) zodat iedereen op zijn gemak is tijdens de dag van de fotosessie zelf. En ik zorg er op de dag zelf voor dat de fotosessie kalm verloopt zonder enige druk op jou en je dierbaren. De fotosessie wordt op documentaire wijze gefotografeerd, want inhoudt dat er niet geregisseerd wordt en dat het afscheid wordt vastgelegd op een natuurlijke en liefdevolle manier.

Tijdens een Afscheidsfotosessie van jouw dierbare zal ik me zo bescheiden en stil mogelijk opstellen. Ik hou rekening met de locatie en hoe de ceremonie wordt vormgegeven zodat mijn aanwezigheid zo onopgemerkt mogelijk blijft. Uiteraard is het onmogelijk om helemaal niet opgemerkt te worden, maar uit ervaring weet ik dat mijn aanwezigheid nooit als storend wordt ervaren.

Tijdens de Laatste Momenten fotosessies zal ik tijdelijk een onderdeel van jullie familie worden, maar afstand houden wanneer de situatie daar om vraagt. Door mijn jarenlange ervaring weet ik precies hoe ik mij moet opstellen tijdens een emotionele fotoshoot. Vaak krijg ik achteraf te horen dat men op een gegeven moment niet eens meer doorhad dat er een fotograaf aanwezig was.

Het nabewerken van een fotosessie kost tijd, maar ik zal jouw sessie voorrang geven boven andere fotosessies. Bij zowel de Laatste Moment en Afscheid fotosessies kun je de slideshow binnen ongeveer 2 à 3 weken verwachten. Zodra alle foto’s door jou zijn goedgekeurd zal ik het album gaan bestellen. Dit album wordt in een professioneel fotolaboratorium buiten Nederland geprint en zal binnen twee weken bij mij thuis geleverd worden. Zodra ik het album heb ontvangen en gecontroleerd, zal ik het binnen een week naar je opsturen.

Mocht je de foto’s sneller willen ontvangen, dan kan dat na overleg ingepland en geregeld worden.

Leg jouw herinneringen aan liefde vast