Mentoring

20 LANDEN

Als mentor opereer ik nationaal en internationaal, ik heb tot nu toe in 20 landen op 5 continenten studenten geholpen in hun ontwikkeling als fotograaf

6+ JAAR COACHINGSERVARING

Meer dan 6 jaar coachingservaring helpt mijn studenten hun onzekerheden te overwinnen en te excelleren als fotograaf.

GEPUBLICEERD FOTOGRAAF

Mijn fotoproject Verborgen Vrienden is als fotoboek gepubliceerd door Uitgeverij Komma en is over de hele wereld verkocht

JOUW CREATIEVE EN ZAKELIJKE GROEI,
BEGELEID DOOR MIJ.

Jouw kunst

Waarom ik expliciet benadruk dat je een kunstenaar bent? Omdat je dat bent; iedereen die creëert, iedereen die zijn of haar visie op de wereld uitdrukt via een medium is een kunstenaar. De realiteit wordt kunst omdat jij de beslissing neemt wanneer je op de ontspanknop drukt. Hoe jij de wereld in beeld brengt, hangt af van jouw creatieve visie. Hoe meer jij van jezelf in je fotografie kan leggen, hoe sterker deze visie wordt en hoe unieker jouw foto’s worden. Veel fotografen zijn nog zoekende naar een eigen stem in hun werk. Ik help je bij de ontwikkeling van jouw unieke visie zodat jij jezelf zelfverzekerd een kunstenaar kan noemen en de wereld kan vastleggen op een manier die niemand anders kan.

Jouw bedrijf

Ook als ondernemer moet jouw bedrijf aangepast zijn aan jouw leven en wie jij bent als fotograaf. In ons mentortraject zullen we uitgebreid aandacht besteden aan hoe we jouw bedrijf kunnen opbouwen of laten groeien tot een volwaardig creatief bedrijf waarin je elke dag met plezier aan het werk gaat.

Neem contact met me op als je vragen hebt!

leer alles over de dieren wereldwijd

Wat past het beste bij jou?

One-on-One Mentoring
Dit is de meest exclusieve vorm van mentoring die ik aanbied. We maken samen een programma wat volledig op jouw creatieve (en eventueel zakelijke) wensen is afgestemd. Te volgen als 'Year Long' en 'Master' programma.

Master Year
In dit intensieve traject zit je in een groep met drie andere fotografen en ga je met mij én een ervaren marketingcoach aan de slag om een jouw professionaliteit naar het volgende niveau te brengen. Op zowel creatief als zakelijk gebied. Bedoeld voor ervaren fotografen.
In the field
Je gaat met sprongen vooruit in je creatieve ontwikkeling omdat ik een dag met je meeloop terwijl je aan het fotograferen bent. Dé praktijkervaring die jouw fotografie zeer snel op een hoger plan zet.  Review mentoring
Heb je behoefte aan een paar ervaren ogen die met jouw persoonlijke fotografieproject of jouw werk voor klanten meekijken? Door diepgaande reviews zorg ik ervoor je een versnelde groei doormaakt.Over mij

Laten we beginnen met het feit dat ik moeder ben van de meest eigenwijze 7-jarige die op deze planeet leeft. Maar alsnog ben ik gek op hem en is hij mijn muze. Ik ben co-ouder en geniet van het leven samen met mijn zoon in mijn stadsappartement in het centrum van Haarlem. Door mijn zoon ben ik mijn fotografiebedrijf begonnen: twee jaar nadat ik hem in documentaire stijl begon te fotograferen en zijn foto's op Instagram plaatste, werd ik fulltime internationaal (familie)fotograaf en mentor in hetzelfde vakgebied. Mijn vader is degene die me op jonge leeftijd kennis liet maken met fotografie, toen we nog zelf film ontwikkelden. Ik zag fotografie altijd als een hobby en toen ik afstudeerde aan de Kunstacademie was ik 6 jaar illustrator en beeldhouwer voordat ik weer verliefd werd op fotografie. Gelukkig maar, want het blijkt de grootste passie in mijn leven te zijn. En met diezelfde passie creëer ik nu ook de mooiste herinneringen voor andere families.

WERKTUIG PPO SUBSIDIE

Een subsidie voor Nederlandse fotografen

Wist je dat een groot deel van mijn mentoring vergoed kan krijgen als je een Nederlandse fotograaf bent? Neem contact op met mij of klik hier om meer te weten te komen over deze subsidie.

One-on-One Mentoring

Jouw wensen, mijn begeleiding

Ben je op zoek naar een mentorprogramma wat volledig op jou is afgestemd en waarin je ondersteund wordt door een toegewijde en ervaren fotografiementor? Dan is mijn One-on-One mentoring traject iets voor jou.

Ervaren of beginnend fotograaf?

Het One-on-One mentorjaar kun je volgen als een Year Long mentortraject (voor beginnend en semi-ervaren fotografen) en als een Master Year mentortraject (voor studenten die het Year Long traject hebben doorlopen en ervaren fotografen). Hier kun je meer informatie vinden over het Master Year.

Year Long mentortraject

Jij kiest zelf of je voor een volledig creatief traject of voor een gecombineerd creatief/zakelijk traject gaat. Dit programma gaat jou een helder begrip van zowel basis- als complexere compositie opleveren en daarnaast zal je werken aan het ontwikkelen van jouw unieke creatieve stem. Storytelling, zowel in één foto als in een fotoserie zal ook een zeer belangrijk aandachtspunt zijn. Naast vele andere onderwerpen. Zakelijk zullen we samen de basis van jouw bedrijf opbouwen zodat je na dit mentorjaar klaar bent om jouw ideale klant te gaan werven.

Curriculum

Wil je weten welke onderwerpen er precies behandeld worden in het Year Long One-on-One Mentoring traject? Bekijk dan hier het curriculum. Uiteraard kan dit curriculum aangepast worden aan jouw specifieke wensen.

Master Year

Een creatieve (en zakelijke) deep dive

Ben jij een fotograaf die de basis al redelijk onder de knie heeft en ben je op zoek naar een uitdagend en diepgaand mentortraject die jouw expertise next level brengt? Wil je begrijpen wat jou beweegt als mens en fotograaf en hoe je jouw specifieke visie op de wereld kan uitdrukken in jouw fotografie? Dan is dit mentorprogramma iets voor jou. Je kan het Master Year als een One-on-One mentoring (alleen creatief), of als groepsmentoring volgen (een zowel zakelijk als creatief programma).

Groepsmentoring

In de groepsmentoring van het Master Year ga jij met maximaal drie andere studenten samen een jaar lang intensief aan de slag. Je krijgt begeleiding van maar liefst twee ervaren mentors: ik neem het diepgaande creatieve stuk voor mijn rekening en zal je aan de hand van psychologische oefeningen en uitdagende opdrachten laten zien wie jij bent als fotograaf. Daarnaast zal Cassandra Polman, marketingspecialist, jou leren hoe je de belangrijkste marketingtools voor fotografen kan inzetten om jouw business op de kaart te zetten bij jouw ideale klant. Een intensief traject voor fotografen die op hoog niveau aan de slag willen gaan met hun creativiteit en business.

One-on-One mentoring

Heb je geen behoefte aan een zakelijk traject? In het One-on-One traject van het Master Year werk jij samen met mij alleen aan de diepgaande ontwikkeling van jouw unieke creatieve visie. Na dit jaar begrijp jij wie je bent als fotograaf, wat jou beweegt en hoe je jouw visie kan uitdrukken in je fotografie. Zodat jouw foto's uniek en herkenbaar worden. Daarnaast heb je een aantal zeer belangrijke creatieve tools geleerd die er voor zorgen dat je de juiste compositie kan inzetten om jouw visuele verhaal zo goed mogelijk uit te drukken. Een creatieve deep dive van hoog niveau.

Curriculum

Wil je weten welke onderwerpen er precies behandeld worden in het Master Year? Bekijk dan hier het curriculum.

In The Field

Unieke praktijkervaring

Pas jij alle fotografische theorie die je hebt geleerd wel goed toe in de praktijk? Heb je behoefte aan een creatieve boost of wil je een paar ervaren ogen die met je meekijken wanneer je een fotoshoot doet? Dan is een In The Field iets voor jou. Tijdens een In The Field help ik jou met je creatieve ontwikkeling terwijl ik naast je sta. We gaan samen naar een fotoshoot toe die jij hebt geregeld en daar zal ik je persoonlijk bijstaan terwijl je aan het fotograferen bent. Een In The Field is een heel waardevolle ervaring omdat we een inkijkje krijgen in jouw denkwijze tijdens het fotograferen. Ik zal deze denkwijze analyseren en bijschaven waar het nodig is. Tijdens een In The Field leer ik jou scenes vanuit een nieuw perspectief te bekijken, analyseer ik gedrag dat je jezelf hebt aangeleerd en geef ik tips over compositie. En uiteraard kun je me terplekke heel specifieke vragen stellen als je tegen iets aanloopt tijdens het fotograferen.

Een complete analyse

Voorafgaand aan de fotosessie zal ik een diepgaande analyse doen van jouw werk en een aantal verbeterpunten aandragen voordat we gaan fotograferen. Als de fotosessie van de In The Field is afgelopen, duiken we samen diezelfde dag nog achter de computer om jouw fotosessie te bekijken en de laatste verbeterpunten door te nemen. Deze verbeterpunten krijg je samengevat mee naar huis. Een In The Field is een zeer effectieve methode om in één dag een enorme creatieve ontwikkeling door te maken. Door theorielessen te verruilen voor een unieke en leerzame les in de praktijk.

Review Mentoring

Creatieve hulp wanneer jij dat nodig hebt

Wil je je werk laten reviewen zodat je aan de slag kan met verbeterpunten? Ben je bezig met een persoonlijk project en wil je graag sparren over de inhoud en ontwikkeling daarvan? Als ervaren mentor word ik vaak gevraagd om mee te denken met fotografen die een paar extra ogen op hun werk nodig hebben of er behoefte aan hebben dat er creatief met hen wordt meegedacht. Review mentoring zorgt ervoor dat jij een jaar lang, op elk voor jouw gewenst moment, mijn ervaring kan inzetten om jouw werk op een hoger creatief niveau te krijgen.

Losse Mentorsessie

Heb je hulp nodig bij je portfolio? Loop je vast in je creativiteit en weet je niet waarom? Wil je graag een fotosessie laten reviewen? Losse mentorsessies kunnen ingezet worden wanneer jij daar behoefte aan hebt en zo vaak als jij dat wil. We plannen samen een Zoom-meeting van 2 uur zodat we goed de diepte in kunnen gaan en jouw werk of denkproces een creatieve boost kunnen geven. Korte meetings met lange uitwerking. De investering voor deze losse mentorsessies is 345 euro ex. BTW per keer.

Hoe wil jij je ontwikkelen?

Kies hier het type mentoring wat het beste bij jou past.

Zit jouw optie er niet bij? Heb je iets anders in gedachten? Overleg is uiteraard altijd mogelijk. Klik op de knop 'Aanmelden' van één van de pakketten hieronder en geef jouw wensen in het formulier aan. Dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

FAQ

Voor onze mentorsessies zullen we Zoom gebruiken. Je krijgt een persoonlijke Zoomlink van mij waarmee jij elke mentorsessie mee kan inloggen. Tijdens de Zoom praten we live met elkaar en deel ik mijn scherm om te praten over opdrachten en om voorbeelden te laten zien. Uiteraard kan jij ook je scherm delen om mij te laten zien waar jij mee bezig bent. 

Tijdens elke mentorsessie bespreken we nieuw educatief materiaal en laat ik voorbeelden zien die bij dat specifieke onderwerp horen. We bespreken ook hoe de opdrachten van afgelopen maand zijn gegaan en waar nodig gaan we nog wat dieper op de onderwerpen van de maand ervoor in. En uiteraard is er ruimte voor discussie en overleg: je mag me altijd vragen stellen of we kunnen een specifiek onderwerp bespreken wat jou op dat moment bezighoudt. Een digitale connectie die toch erg dichtbij voelt.

Wanneer wij samen een mentoring starten, zal ik speciaal voor jou een privéomgeving creëren in Facebook. In deze Facebookgroep kan jij je huiswerk posten zodat het kan reviewen. Je kan de hele maand werk posten, het is aan jou hoeveel je wil oefenen met de opdrachten. Ik streef ernaar om al jouw werk binnen een week te reviewen zodat jij met die informatie verder kan werken aan de opdracht. In deze privé Facebookgroep kan je ook al je vragen aan mij stellen en hier post ik ook alle educatieve materialen die jij nodig hebt voor onze mentoring. Een vertrouwde plek voor een goede samenwerking.

Ik geef les aan fotografen van allerlei niveaus. Van gevorderd hobbyfotograaf tot professionele fotografen. Het is wel van belang dat je een camera hebt die handmatig ingesteld kan worden, zodat je de creatieve lessen goed kan uitvoeren. Vraag je je af of jouw niveau wel hoog genoeg is? Neem dan vooral contact met me op!

Nee absoluut niet, maar ik begeleid wel voornamelijk documentaire fotografen. Het vakgebied is niet van belang: ben jij een documentair familie-, bruilofts-, uitvaart- of bedrijfsfotograaf? Dan kan je bij mij terecht. Ben jij geen documentair fotograaf, maar wil je wel door mij begeleid worden? Door mijn opleiding aan de Kunstacademie heb ik al meerdere fotografen uit diverse stromingen verder geholpen. Neem vooral contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Dat kan zeker! Bij mijn One-on-One mentortrajecten bepaal jij zelf hoe je mentoring eruit ziet. Wil je een volledig creatief programma? Dat is geen probleem. Alleen bij de groepsmentoring van het Master Year zit wel een zakelijk gedeelte wat niet overgeslagen kan worden. 

Nee absoluut niet! Ik geef via Zoom les over de hele wereld. Van Singapore tot Alaska tot IJsland. Samen zullen we een gunstige tijd vinden voor onze mentoring die ons beiden goed uitkomt. Momenteel heb ik al 11 landen op mijn teller staan waarin ik les geef, er kan er altijd nog eentje bij!

Dat mag jij beslissen! Je mag de mentoring maandelijks, in delen of in één keer betalen. Geef jij maar aan wat je het fijnste vindt.

Jazeker! Al veel van mijn Nederlandse studenten hebben deze subsidie aangevraagd en gekregen. Zelfs twee keer achter elkaar. Dus woon jij in Nederland en wil je een (groot) deel van mijn mentoring vergoed krijgen via de Werktuig PPO subsidie? Dan kan je die zeker aanvragen!

Investeer, leer en groei!