Copyright ©2020 Nienke Koedijk Beeld

Mij

Nienke

Dit ben ik. Een vrolijk, direct en open persoon die door het leven gaat met een glimlach op haar gezicht en een camera om haar nek. Ik vind het heerlijk om tijd door te brengen met mijn zoon en mijn vriend, maar ik koester ook de momenten dat ik de deur even achter me dicht kan trekken en mezelf weer kan horen nadenken. Eén van mijn grootste passies is reizen en het onbekende verkennen: ik kan dan ook niet wachten tot mijn zoon oud genoeg is om mee te slepen. Ander een weetje over mij: ik ben echt helemaal gek van science fiction en fantasy. Ik heb al in geen jaren een realistische roman meer gelezen. Realisme is waar ik me overdag mee bezig hou.

Mijn gezin

Dat energieke ventje op de foto’s is mijn zoon Joa. Door hem ben ik verliefd geworden op documentaire (ongeposeerde) familiefotografie. Niet dat poseren ooit een optie is geweest: hij zit NOOIT stil en WEIGERT naar de camera te kijken. Door zijn eigenwijze karakter heb ik mijn documentaire manier van fotograferen gebruikt om zijn karakter en zijn echte leven vast te leggen. Ik ben zo blij dat ik dat gedaan heb! Want nu heeft hij visueel bewijs van hoe intens geliefd hij is. En wanneer hij ouder is en terug kijkt op de foto’s die ik voor hem heb gemaakt kan hij zien en begrijpen hoe hij zo’n geweldig persoon is geworden.

Ik post mijn eigen familiefoto’s regelmatig op Instagram, ik nodig je bij deze uit om onze avonturen te volgen.

Mijn leven als moeder

Ik kan niet beschrijven hoe waardevol deze foto’s zijn voor mij. Ze zijn in 2018 gemaakt door mijn goede vriendin en waanzinnig goede familiefotograaf Chelsea Silbereis. Deze fotosessie heb ik mezelf cadeau gedaan omdat ik zelf nooit op de foto stond omdat ik de fotograaf van ons gezin ben. Ik was bang dat mijn zoon op een dag zou vragen: ‘Maar waar was jij mama?’. Dus besloot ik een documentaire familiesessie te boeken. Het was een geweldige ervaring. En het fotoboek dat uit deze fotosessie is voortgekomen is het meest waardevolle boek in mijn bezit. Ik kan Chelsea niet genoeg bedanken voor wat ze voor ons heeft betekend, deze foto’s zijn me zeer, zeer dierbaar.

Dit is mijn verhaal, laten we nu die van jou vertellen!

Ik wil jou hetzelfde geschenk geven als ik mijn eigen familie heb gegeven: kunst maken uit het dagelijks leven en het bewaren van al die normale – maar oh zo speciale – familieherinneringen voor de rest van je leven. En voor de volgende generatie.