Verborgen Vrienden

Verborgen vrienden

Mijn grootste fotografische project heet ‘Verborgen Vrienden’, waarin ik mensen portretteer die ondanks de maatschappelijke verwachtingen nog steeds met hun knuffels slapen. Het slapen met een knuffel op oudere leeftijd blijkt een groot taboe te zijn, wat direct veel media-aandacht genereerde voor mijn project. Talloze mensen meldden zich aan om gefotografeerd te worden, waardoor ik in twee jaar tijd vele bijzondere mensen heb ontmoet die hun deuren voor mij openden en hun geheimen met mij deelden. Het bleek dat ik niet de enige ‘gekkie’ was die nog steeds met een knuffel slaapt. In 2015 is mijn project gepubliceerd als fotoboek bij een gerenommeerde uitgeverij en verkrijgbaar in boekwinkels door heel Nederland, waarmee een droom werkelijkheid werd.

Bekend van onder andere:

VERBORGEN VRIENDEN BESTELLEN

Uitverkocht in boekwinkels, maar
nog wel hier te bestellen!

VERBORGEN VRIENDEN

Het schattigste taboe van Nederland

Mijn grootste fotografische project tot nu toe heet ‘Verborgen Vrienden’. Het gaat over mensen die nog steeds met hun knuffels slapen ondanks dat de buitenwereld vindt dat ze daar te oud voor zijn.

Toen ik voor dit project begon te fotograferen merkte ik meteen dat het slapen met een knuffel op oudere leeftijd een enorm taboe is. Het project kreeg daardoor meteen enorme media-aandacht en honderden mensen hebben zich bij mij aangemeld om gefotografeerd te worden. In de twee jaar dat ik voor dit project heb gefotografeerd, heb ik zoveel geweldige mensen ontmoet. Ze openden hun deuren en voor mij en deelden hun geheim met mij. Soms voor de allereerste keer. Door hen ontdekte ik dat ik niet de enige ‘gekkie’ was die nog steeds met een knuffel slaapt. Verreweg niet.

In 2015 is mijn project bij een toonaangevende uitgeverij als fotoboek gepubliceerd en verkocht in boekwinkels in heel Nederland. Een droom is uitgekomen.

Bekend van onder andere:

Over mij

Als afgestudeerd kunstenaar aan de Kunstacademie (in beeldhouwen en illustratie) heb ik een onderscheidende kijk op documentaire fotografie ontwikkeld en hanteer ik unieke methodes om fotografen op creatief en zakelijk gebied verder te helpen. Naast een duidelijke kijk op creativiteit en een sterk analytisch vermogen heb ik ook jarenlange ervaring als coach, zodat ik met jou door je onzekerheden en angsten heen kan werken. Samen breken wij jouw blokkades steen voor steen af waarna jij, bevrijd van onzekerheid en met een duidelijke creatieve visie, zelfverzekerd de wereld kan instappen. En zo mooi mogelijk kan vastleggen uiteraard.

NIENKE DE FOTOGRAAF

Internationaal documentair fotograaf

Hier komt een stukje over waarom ze ook vooral mijn fotografie moeten gaan checken

VERBORGEN VRIENDEN BESTELLEN

Uitverkocht in boekwinkels, maar
nog wel hier te bestellen!

Boek Verborgen Vrienden

 34,00

This is a simple product.

Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Een prachtig fotoboek met ontroerende teksten over een van de laatste taboes in Nederland. ” Ik hou het privé omdat het niet is uit te leggen. Het is een knuffel, een stuk speelgoed!. Al is hij voor mij veel meer, Beer leeft voor mij.” Het is hun trouwste vriend, daarom koesteren ze dat stukje stof. Al zijn ze er eigenlijk te oud voor, volgens anderen. Het zachte kameraadje geeft bescherming en een luisterend oor, daar is met geen ratio iets tegen in te brengen. Poes, Beer en Aap vertegenwoordigen de ultieme geborgenheid, hun kalmerende invloed reikt tot alle lagen van de bevolking. En toch rust er een taboe op die onschuldige liefde, dus is de knuffel aangewezen op een leven in de bijna anonimiteit. De kleine vriend wordt verborgen gehouden voor de buitenwereld, zelfs de partner is niet altijd op de hoogte van de derde bedgenoot. Want: “Je wilt toch niet het risico lopen dat je geliefde denkt dat je gek bent?”

ISBN: 9789491525414
Verschenen: 16-03-2015
Bindwijze: Gebonden
Pagina’s: 196 pagina’s
Taal: Nederlands
Auteur(s): Nienke Koedijk

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Boek Verborgen Vrienden” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *