Copyright ©2020 Nienke Koedijk Beeld

Verborgen Vrienden

Inzicht bieden

Als documentair fotograaf wil ik graag iets positiefs bijdragen aan onze maatschappij en mensen laten nadenken over bepaalde sociale issues. Met mijn persoonlijke fotografieprojecten onderzoek ik een bepaald onderwerp voor een langere tijd om zo een verzameling beelden (en tekst) aan te leggen die iets waardevols te zeggen hebben over dat onderwerp. En die hopelijk mensen een nieuw inzicht kan bieden.

Verborgen Vrienden

Mijn grootste fotografische project tot nu toe heet ‘Verborgen Vrienden’. Het gaat over mensen die nog steeds met hun knuffels slapen ondanks dat de buitenwereld vindt dat ze daar te oud voor zijn.

Toen ik voor dit project begon te fotograferen merkte ik meteen dat het slapen met een knuffel op oudere leeftijd een enorm taboe is. Het project kreeg daardoor meteen enorme media-aandacht en honderden mensen hebben zich bij mij aangemeld om gefotografeerd te worden. In de twee jaar dat ik voor dit project heb gefotografeerd, heb ik zoveel geweldige mensen ontmoet. Ze openden hun deuren en voor mij en deelden hun geheim met mij. Soms voor de allereerste keer. Door hen ontdekte ik dat ik niet de enige ‘gekkie’ was die nog steeds met een knuffel slaapt. Verreweg niet.

In 2015 is mijn project bij een toonaangevende uitgeverij als fotoboek gepubliceerd en verkocht in boekwinkels in heel Nederland. Een droom is uitgekomen.

Verborgen Vrienden in de media

Verborgen Vrienden is in de winkels uitverkocht, bestel hier je exemplaar!

In de maak

Binnenkort ga ik weer met een langdurig persoonlijk fotografieproject starten. Hou mijn website in de gaten, volg me op social media op schrijf je in voor mijn maillijst om op de hoogte te blijven!