Workshop

7 EDITIES

In iets meer dan twee jaar

175+ STUDENTEN

in totaal

20 LANDEN

Op 5 continenten

UNFREEZE YOURSELF

mini-workshop met een
enorme impact

Ben je op zoek naar een diepere laag in je fotografie? Heb je het gevoel dat je je niet helemaal kan uitdrukken zoals je wil met je foto’s? Of ligt je camera al een tijdje stof te verzamelen omdat je geen inspiratie voelt?

Dan heb ik goed nieuws voor je: er is een uitweg uit je verveling en gebrek aan inspiratie. Hoe? Door intuïtieve foto’s te nemen die echt wat voor je betekenen. Hoe dit werkt? Door te leren fotograferen vanuit je onderbuik.

Als je begrijpt wat jou emotioneel en visueel aantrekt in de wereld om je heen, zal je nooit meer verveeld raken met je fotografie. En je foto’s zullen een nieuw artistiek niveau bereiken omdat ze een diepere emotionele laag in je werk laten zien. En er is nog een pluspunt: fotograferen vanuit je onderbuik zorgt ervoor dat je jouw creatieve visie ontwikkeld. Dat jouw unieke visie op deze wereld duidelijk in je foto’s te zien is.

Deze drie weken durende workshop haalt je uit je verveling, vermoeidheid en gebrek aan creativiteit. Je zal leren je instincten te volgen en je zal zien dat je geen ‘inspiratie’ nodig hebt om je camera op te pakken en betekenisvol werk te maken. Na deze workshop heb je kanten van jezelf als fotograaf ervaren die je nog nooit ervaren hebt en je zal begrijpen dat je altijd kan creëren, ongeacht de omstandigheden. En dit alles terwijl je je eigen unieke creatieve visie versterkt.

Schrijf je in en laat deze workshop je op een nieuwe manier naar de wereld om je heen kijken. Op een speelse en intuïtieve manier.

Over mij

Laten we beginnen met het feit dat ik moeder ben van de meest eigenwijze 7-jarige die op deze planeet leeft. Maar alsnog ben ik gek op hem en is hij mijn muze. Ik ben co-ouder en geniet het leven samen met mijn zoon in mijn stadsappartement in het centrum van Haarlem. Door mijn zoon ben ik eigenlijk mijn fotografiebedrijf begonnen: twee jaar nadat ik hem in documentaire stijl begon te fotograferen en zijn foto's op Instagram plaatste, werd ik fulltime internationaal (familie)fotograaf en mentor in hetzelfde vakgebied. Mijn vader is degene die me op jonge leeftijd kennis liet maken met fotografie, toen we nog zelf film ontwikkelden. Ik zag fotografie altijd als een hobby en toen ik afstudeerde aan de Kunstacademie was ik 6 jaar illustrator en beeldhouwer voordat ik weer verliefd werd op fotografie. Gelukkig maar, want het blijkt de grootste passie in mijn leven te zijn.

Klinkt goed?

Dit is wat de workshop jou biedt:

Grote impact

Unfreeze Yourself is een korte cursus met een grote impact: door middel van 3 oefeningen in 3 weken zal je werk en je denkproces een transformatie ondergaan. De workshop zal een jumpstart zijn voor het (verder) ontwikkelen van je eigen creatieve visie.

Privéomgeving

Je gaat aan de slag in een veilige en steunende omgeving: een privé Facebookgroep die je deelt met je medecursisten. Hierin kun je vrijuit experimenteren en leer je vanuit interesse en gevoel te fotograferen.

Steun en begeleiding

Ik ben een betrokken docent die feedback geeft op al het huiswerk wat je deelt, er voor zorgt dat je het beste uit jezelf haalt en je een steuntje in de rug biedt waar nodig.

Wekelijkse Facebook Live

Elke week kun je me vragen stellen via een Facebook Live waarin ik ook meer informatie deel over de opdrachten en over het creatieve proces in zijn algemeenheid.

Creatieve vrijheid

Naast dat deze workshop voor een behoorlijke transformatie kan zorgen ervaren de studenten de workshop vooral ook als een heerlijke creatieve speeltuin waarin zij zichzelf kunnen zijn. Tijdens de workshop zal je een gevoel van creatieve vrijheid voelen die je waarschijnlijk al lang niet meer ervaren hebt.

Zoveel tijd als jij wil

Hoeveel tijd je investeert in deze workshop is helemaal aan jou. Ik raad je aan om minstens een paar uur per week aan de opdrachten te besteden, maar de ervaring leert dat studenten graag meer tijd besteden aan hun creatieve ontwikkeling.

Dit soort prachtige intuïtieve foto's worden tijdens de workshop gecreëerd:

Unfreeze Yourself 2025 start in februari!
De 9de editie van de workshop Unfreeze Yourself start in februari 2025 en zal drie weken duren. De exacte begindatum wordt nog bekend gemaakt. Wanneer je je nu al aanmeldt, kom je aanmerking voor de Early Bird prijs voor de workshop van 195 euro i.p.v. 225 euro! Meld je aan via het inschrijfformulier en dan zorg ik ervoor dat jouw plek gereserveerd wordt! 

FAQ

Ja, de voertaal van de workshop is Engels omdat er studenten vanuit de gehele wereld aan mee doen. Wat ontzettend bijdraagt aan de sfeer van de workshop. Ben je onzeker over je Engels? neem dan even contact met mij op!

Nee, dat is absoluut niet noodzakelijk. Wel is het gewenst dat je op zijn minst een gevorderd hobby fotograaf bent, wat inhoudt dat je je camera manueel kan bedienen. Weet je niet zeker of jouw niveau hoog genoeg is? Neem dan vooral contact met me op! 

Zeker niet! Deze workshop wordt gevolgd door studenten van over de hele wereld. Je kan je werk op een elk voor jou geschikt moment inleveren en ik doe de reviews in mijn tijdzone. De live bijeenkomsten via Zoom of via Facebook Live worden gepland op een tijdstip dat zowel Europeanen als studenten van andere continenten de live bijeenkomsten kunnen bijwonen. Wanneer er zowel Amerikanen als Australiërs in de groep zitten, wordt er een keuze voor een bepaald continent gemaakt en wordt de live opgenomen voor de mensen van het andere continent. 

Jazeker! De workshop is geschreven tijdens de Corona pandemie toen veel fotografen hun camera’s niet meer oppakten omdat ze zo overweldigd waren. Unfreeze Yourself leert jou specifieke tools zodat je altijd kan fotograferen, no matter the circumstances. 

Dat kan zeker! Mail me op info@nienkekoedijk.com of bel/app me op +31 (6) 14119298

Wacht niet te lang en unfreeze yourself!